Ez a street art gyűjtemény beköltözik az utcákról a Deák17-be

A Budapest Street Archaeology névre keresztelt tárlat alcíme Fővárosi Urban art a 21. századból, célja pedig az, hogy a nemzetközi Street art mozgalom honi vonatkozásait felsorakoztassa az el-múlt 20 évből. A kiállítás szervezői és kurátora bemutatja a művészeti stílus meghatározó magyar alkotóit, projektjeit, tárgyi emlékeit és dokumentumait.

Forrás: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria / Facebook.com

A tárlat helyszínéül szolgáló Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában a 11 művész munkáin keresztül a gyerekek megismerhetik a jelentős művészeti vonulatok közül a legfiatalabbat, remélve, hogy ennek hatására tudatosabban szemlélik majd lakókörnyezetüket és óvják annak vizuális értékeit.

A kiállítás megnyitóját szemptember 8-án 17 órakor tartják. A helyszínen jelen lesz a tárlat megnyitója Szabó Simon színész és rendező, valamint a gyűjtemény kurátora Zsigó Bianka művészettörténész. A tárlatot december 17-ig tekinthetik meg. A járványügyi rendelet értelmében a kiállításmegnyitón csak védettségi igazolvánnyal lehetséges - írták a galéria oldalán.

Kiállító művészek:

♦ 0036Mark
♦ 1000%
♦ DTM
♦ Fat Heat
♦ Iamsuzie
♦ Kolodko Mihály
♦ Miss KK
♦ Nikon One
♦ Rapa 73
♦ Szárnyas Doboz
♦ Void

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek