Mostantól már térkép segítségével is felfedezthetjük Veszprém minikincseit

Új, miniszobros térkép látott napvilágot Veszprémben. A térképen, melynek tervezője Mesterházy Ákos, grafikus volt, vonalas rajzokban, színesen, és ruhában jelennek meg az alkotások. Érdekesség, hogy nem az egész város került térképre, hanem főként azok a helyek, ahol a szobrok állnak A térkép egyébként három nyelvű. Magyarul, angolul és németül is eligazítja a miniszobrok keresőit.

Forrás: Visit Veszprém / Facebook.com

Mivel a veszprémi miniszobrokat ikonikus helyeken állnak, a helyiek szeretik, a turisták pedig keresik őket, ezért az ingyenes kiadvány jókor jött a nyárra. A szobrokat meglátogatók aljuthatnak a történelmi belvárosba, a Várba, vagy éppen a Kolostorok és Kertek sétaútvonalra - olvasható a Veol.hu cikkében.

A térkép július 9. óta a hét minden napján elérhető a Tourinform irodában (Óváros tér). Ugyanakkor a 3-és 4 csillagos veszprémi szállodákban, panziókban és a Hősök kapujánál fellelhető Ajándékboltban, illetve a legtöbb belvárosi vendéglátóhelyen is be lehet szerezni.

A térképes projekt lényege az volt, hogy a fővárosi Kolodko miniszobrok tematikus sétáihoz hasonlót hozzanak létre a megyeszékhelyen is, csak még egy kis élményfokozással. Ez lett a térkép fő feladata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek