Szimfóniák csendülnek fel a Svábhegyi Csillagvizsgáló kertjében

Az évek óta kedvelt kulturális-csillagászati rendezvény idén is kapcsot képez a komolyzene művészete és az égi szférák fennköltsége között. A koncert a híres 18. századi csillagász, az Uránuszt is felfedező William Herschel csillagászati és zeneművészeti munkásságának állít méltó emléket. Egyetlen rendezvényen csendülnek fel ugyanis a szerző darabjait, és nézhetjük meg az általa felfedezett égitesteket szeptember 4-én, szombaton 19 órától.

Forrás: facebook.com/svabhegyicsillagvizsgalo

Herschel szimfóniái a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar előadásában csendülnek fel Uzsaly Bence karmester vezénylésével, az ősfás parkban, a megvilágított, klasszicista kupola tövében. Az est zenei programja Handel Messiásának szoprán áriáival kezdődik, majd Herschel I. (Esz-dúr) oboaversenye lesz hallható. Ezután Mozart Egy kis éji zenéje következik. Közreműködik Kohán Nikolett, szoprán és Hajósy Ida, oboa, Uzsaly Bence vezényel. A komolyzenei koncert után az égbolt szépségeiben merülhetnek el.

A csillagvizsgáló kupola óriástávcsöve és a parkban felállított csillagászati távcsövek is a koraőszi, ropogós égbolt csillaghalmazait és ködeit fürkészik, míg Naprendszerünk két bolygóóriása, a Jupiter és a Szaturnusz együttesen helyezik fel a koronát erre a csodálatos estére. A koncertre érdemes pokrócot, polifoamot hozni. Rossz időjárás esetén az esőnap szeptember 9. csütörtök, 19 óra. A koncertre a jegy 4000 forintba kerül, bővebb információk az esemény Facebook-oldalán találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek