Videón látható, ahogy villám csap az Egyesült Államok nemzeti szimbólumába

Videó örökítette meg a különleges pillanatot, amikor vasárnap éjjel villám csapott a Washington-emlékműbe. A felvételen azt látjuk, ahogy a villám kettéhasítja az éjszakai égboltot, és egyenesen a 169 méter magas obeliszk csúcsába csap.

A Washington-emlékművet felügyelő Nemzeti Park Szolgálat szerint a villám tönkretette az épület liftjét, ezért ideiglenesen be kellett zárni az épületet, írja az Artnet News. De szerencsére egyedül a lift esett áldozatul a viharnak, maga az épület nem szenvedett kárt, illetve senki sem sérült meg.

Az Artnet News által idézett Washington Post szerint ez nem az első alkalom, hogy villám csapott az obeliszkbe. Minimum ötévente előfordul hasonló eset.

A Washington-emlékmű egy óriási homokszínű obeliszk Washington központjában, a szövetségi törvényhozás épületének, a Capitoliumnak is otthont adó National Mall nemzeti parkban. A márványból, gránitból és homokkőből készült épület 1848 és 1884 között épült fel. Az első amerikai elnöknek, George Washingtonnak emléket állító 169,294 méter magas obeliszk a Wikipedia szócikke szerint a világ legmagasabb kőépítménye és obeliszkje.

Címlapkép forrása: Picasa 2.7/Josh Carolina/Wikimedia Commons

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek