Nagyon ritka és veszélyes időjárási jelenséget kapott lencsevégre egy fotós

A viharvadászok azok az emberek, akik nem menekülnek be a házba, ha kitör a vihar, hanem épp ellenkezőleg: fogják a kamerájukat és nekiindulnak az esőnek és a szélnek, hogy az időjárás legszélsőségesebb pillanatait kapják lencsevégre. Az Arizónában élő Mike Olbinski is közéjük tartozik.

Szokatlan szenvedélye már gyerekkorában kezdődött, és az időjárás iránti rajongása ösztönözte arra is, hogy megtanulja használni a kamerát. Kitartó szorgalma nemrégiben hozta meg gyümölcsét, amikor egy nagyon ritka és veszélyes jelenséget sikerült elkapnia: négy szélnyírást egyszerre. A szélnyírás, angolul microburst, a pilóták ősellensége: egy süllyedő levegő oszlop, amiből már egy is óriási pusztítást okozhat. Ezúttal négy szerepel a fotón egyszerre.A fotós két társával és egy asszisztensével volt kint a viharvadászaton, amikor a ritka jelenséget sikerült elkapnia.

"A szélnyírás csodálatos fogás volt. Sokat láttam közülük Arizonában, de mindig egyetlen esőoszlop volt" – meséli Oblinski a My Modern Metnek. "Most máshogy történt. Néhány percig két szélnyírás volt csak látható, és már ez is irreálisnak tűnt. Aztán az egyik oszlop oldalán lezúdult mégegy, és hirtelen négy hatalmas esőoszlop állt előttünk" – folytatta.

Elképesztő érzés volt. De varázslatos is csak ott állni, figyelni, ahogy kibontakozik. Eufórikus. Ezért vadászunk ilyen dolgokra."

– zárta gondolatait a viharvadász. (Borítókép: YouTube.com).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek