Eldugott művészeti fesztivál kezdődik a csendes nógrádi faluban

Cered egy csendes kis palóc falu Nógrád megye északkeleti részén, amely minden évben a kortárs művészet otthona lesz egy kis időre. Különböző Művésztelepek költöznek be a klasszikus parasztházakba, hogy megörökítsék azt, amit a falu adni tud. Az ArtPiknik ennek az alkotási folyamatnak a lezárása, egy minifesztivál, mely során találkozhatunk a művészekkel, szakértőkkel, betekintést nyerhetünk és elvonulhatunk a művészek világába.

Artcolony CeredForrás: Marek_Rohal/Marek_Rohal/Artcolony Cered/Facebook

Holnap, vagyis augusztus 14-én, délután 2 órától egy különleges atmoszférájú környezetben várják a szervezők a látogatókat. Egy olyan helyen, "ahol a természet legalább annyira fontos, mint az autentikus falusi kocsmában mért sör, a tárlatvezetés és a művészettel való összekapcsolódás" - írják az esemény Facebook-oldalán.

A művésztelep idei témája a hangáradat volt. Tavaly 12 különböző hangot rögzítettek a Nógrád megyei faluban, többek között a harangét, a libákét, kutyaugatást, kocsmazajt, a dinnyeárust, valamint a művészek beszélgetését.

Artcolony CeredForrás: Marek_Rohal/Marek_Rohal/Artcolony Cered/Facebook

Az ebből összeállított háromperces etűdöt elküldték az alkotóknak, a 12 országból meghívott ötven művész pedig erre reagált - írja az MTI. A témát feldolgozó alkotások között szobrot, festményt, grafikát, filmet és videót is láthat a közönség a hagyományos zárónapon, melynek részletes programról itt tájékozódhat. Jegyek a helyszínen válthatók.

A minifesztiválon fellép majd még a Jazzpresszó Quartet, Szőke Attila akusztikus gitárkoncertet ad, és bemutatkozik a Kiss László+4 elnevezésű formáció is, amelyben Kiss László, az URH és az Európa Kiadó alapító tagja mellett Barabás Béla, Kerek Norbert, Keszei Krisztián és Libertényi Péter zenél. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek