Virágpompával és tündérekkel érkezik a 28. Barokk Esküvő Győrbe

Augusztus első hétvégéjén, pontosabban augusztus 6-tól 8-ig Győr városának lakói ismét történelmi időutazásra indulhatnak a barokk korba. A már rég hagyománnyá vált Barokk Esküvőt idén 28. alkalommal rendezik meg, korhű kulisszaként használva a város patinás, barokk épületeit és szűk utcáit.

A három napon át tartó programsorozat amellett, hogy bemutat egy nagy szabású barokk esküvői felvonulást és szertartást, feleleveníti a 17. és 18. századi európai kultúrát is. Ebben az évben is érkeznek Győrbe lelkes és profi művészeti csoportok valamint hagyományőrzők, akik letűnt korok hangulatát hozzák magukkal ruháikon, szerszámaikon és hangszereiken keresztül, de mellettük ott lesznek még a korábban regisztált helyi lakosok is, akik korhű jelmezbe öltözve sétálgatnak majd a városban, és köszöntik az összegyűlteket.

A programok között lesznek színpadon zajló produkciók, utcákon lépten-nyomon felbukkanó vidám jelmezesek, mozdulatművészek, táncosok, vásári komédiások. De lesz vásár, a 17-18. század hétköznapjainak bemutatása, és egy 17. századi katonai tábor is megelevenedik majd a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány, és a Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület közreműködésével. 

Forrás: Ojakocspeter / Győr Város hivatalos oldala / Facebook.com

A barokk esküvői ceremóniát a szombati napon, a 19 órakor kezdődő barokk felvonulás és a 19:30-as Simplicissimus Együttes koncertje után, 20 órától élhetjük majd át. A mennyegzőt a Dunakapu téren rendezik, itt egy igazi pár köti majd össze az életét, a korabeli források alapján készült forgatókönyv szerint.

A ceremónia után a Musica Historica Együttes és a Győri Népművészeti Együttes közreműködésével táncház kezdődik, majd a The Blackbirds együttes koncertje indul el. A programok vasárnap is folytatódnak, a rendezvényt a Nemzeti Táncszínház nagyszabású táncjátéka, A Tenkes kapitánya zárja a Dunakapu téren felállított színpadon - olvasható az esemény oldalán, ahol minden programot megtalálunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek