Oscar-díjas alkotásokkal és skandináv filmekkel érkezik a 8. Vertigo Filmhét

A Vertigo Filmhetet immár 8. alkalommal rendezik meg a budapesti Art+ Cinemában, és idén is kedvezményes áron vehetünk jegyet a közelmúlt filmtermésének legjobb filmjeire. A filmhét programjában összesen 19 alkotás szerepel, melyek közül négy az országos premier előtt lesz látható.

Forrás: Vertigo Media / Facebook.com

A rendezvény augusztus 5-én kezdődik és augusztus 11-ig tart. A premier előtti vetítésekre 1000 forint lesz a jegy, a további filmekre pedig 500 forint. Premier előtt láthatjuk majd a kultikus svéd vígjáték, A Jönsson banda legújabb feldolgozását, a Berlinben Ezüst Medve-díjjal jutalmazott magyar történelmi filmet a Természetes fényt, a cannes-i versenyből érkező izlandi misztikus drámát a Bárányt, és az Oscar- és BAFTA-díjas A metál csendjét, melyben Riz Ahmed lehengerlő alakítását láthatjuk.

Az első napon, augusztus 5-én a skandináv filmek kedvelőinek kedvez a filmhét.

Ismét látható lesz a legendás sarkkutatóról szóló norvég Amundsen című film, a már említett Jönsson banda, valamint a Bárány, melyben a tetovált lány-filmek sztárja, Noomi Rapace szerepel.

Augusztus 6-án az első film 15:45-ös kezdéssel a velencei díjazott dráma, az Amanda lesz, majd az Ethan Hawke, Juliette Binoche és Catherine Deneuve főszereplésével készült családi dráma, Az igazság kezdődik 18 órától, végül pedig az Oscar- és BAFTA-díjas A metál csendje 20:15-kor. A napokra lebontott részletes programot az esemény Facebook-oldalán találjuk, illetve az Artpluszcinema.hu oldalán. (Nyitókép: Joshua Hanks / Unsplash)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek