A Metallica, Ed Sheeran és a BTS is ott lesz ezen a 24 órás világkörüli élő koncerten

A Global Citizen egy filantróp szervezet, mely évente megredezi azt a szuperkoncertet, amivel nem csak a közönséget szeretné egy emberként szórakoztatni, hanem a világ nagyvállalatait, vezetőit és a kiváltságos helyzetben lévőket igyekszik rávenni arra, hogy nyissanak olyan problémák felé, mint az éghajlatváltozás vagy a mélyszegénységben élők megsegítése.

Forrás: Global Citizen Live / Facebook.com

Legújabb koncertjüknek, a Global Citizen Live-nak az időpontját szeptember 26-ára tűzték ki. Ezen a napon egy 24 órás, világszerte közvetített szuperkoncertet láthatnak a nézők, de az előadók számos nagyvárosban közönség előtt lépnek majd fel a New York-i Central Parktól a párizsi Champ de Marson át Szöulig.

A részben nyilvánosságra hozott fellépők között biztos ott lesz a koreai BTS csapata, Ed Sheeran, Lorde, a Metallica, Billie Eilish, Lizzo, Shawn Mendes, Camila Cabello, a Duran Duran, Keith Urban, Andrea Bocelli, a Green Day, H.E.R., Demi Lovato, a Coldplay, Adam Lambert, Usher, Lang Lang, Burna Boy, Ricky Martin, Hugh Jackman és Rag'n'Bone Man is. A további fellépők listáját augusztus 6-án jelentik be - olvasható a Variety szórakoztatóipari hírportálon.

A Global Citizen számos célt tűzött ki maga elé az egész napos show-val, többek között a nagy adományozók bekapcsolását a szegénység, az éghajlatváltozás és a nemzetközi oltási egyenlőtlenségek elleni küzdelembe. A szervezet igazgatója szerint a szeptemberi esemény a mostani generáció nagy pillanata lehet, ezért próbálják meg "egy emberként összehozni az egész világot".

Hozzátette még azt is, hogy nem a közönségtől várnak adományokat, hanem a vállalatokhoz, a világ vezetőihez és a kiváltságos helyzetben lévő üzleti vezetőkhöz fordulnak majd a koncertek idje alatt. "Van a világnak 20 olyan vezető politikusa, akik már elkötelezték magukat, hogy a kampány részeként fellépnek Nancy Pelositól, az amerikai képviselőház elnökétől Emmanuel Macron francia elnökig. De szükségünk van a rendkívül nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyekre is".

Az élő koncerteket a korábban említett helyszíneken kívül Afrikában, Ausztráliában, illetve Észak- és Dél-Amerikában veszik majd fel. A közvetítéseket pedig az ABC, az ABC News, a BBC, az FX és a Hulu csatornákon keresztül érhetjük el, illetve a YouTube-on és Twitteren.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek