Nyáresti táncházat szerveznek Óbudán talpalávaló zenékkel

Az óbudai Kobuci Kert az Erdőfű Zenekar és a 2002-ben alakult táncházi zenekar, a Fanfara Complexa közös eseményét július 22-re, csütörtökre tervezi Óbuda szívébe, a Zichy-kastély udvarára. A táncházi este házigazdája az Erdőfű Zenekar lesz, vendégei pedig a belső-mezőségi Mocs falujából érkező Tuli Carol (Culi Károly), aki hegedűn és Covaci Babut (Kovács Babuc), aki brácsán játszik majd.

Forrás: Kobuci / Facebook.com

A zenekar tagjai évek óta rendszeresen látogatják a Kolozsvár-Szászrégen útvonal mentén fekvő falu két kiváló zenészét, így most vendégszeretetük viszonzásaképpen meghívták őket egy közös zenélésre a Kobuci táncházba - olvasható az eseménynél. 

Az est negyedik tagja pedig a Fanfara Complexa táncházi zenekar lesz, ami megalakulása óta állandó résztvevője a budapesti és a vidéki táncházaknak. De játszottak már Kínában, Olaszországban, Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Törökországban és Romániában is. Zenéjük alapvetően az autentikus moldvai-csángó népzenén, illetve az új stílusú szerba, hora és manele dallamokon alapul. A zenekar alapvetően táncos, "talpalávaló" zenét játszik.

A táncházra vásárolhatunk jegyeket elővételben vagy a helyszíni jegypénztárban 1000 forintos áron, továbbá normál jegyeket a táncház napján online, illetve a helyszínen 1500 forintért. A szervezők kiemelték, hogy a táncház látogatásához érvényes védettségi igazolvány vagy a védettséget igazoló applikáció szükséges.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek