Fák és szobrok erdejét telepítették Ciprus vizeinek mélyére

Fák és szobrok erdejét telepítette a vízalatti múzeumairól ismert Jason Decaires Taylor Ciprus vizeinek mélyére, tudtuk meg a Designboomtól.

Az Ayia Napa nevű üdülőhelynél létesült víz alatti erdő 93 fából, emberi alakból, valamint fa és ember hibridjét ábrázoló alkotásból áll. Ahogy az Jason Decaires Taylor korábbi víz alatti múzeumaira is jellemző volt, a szobrok élőhelyekként is funkcionálnak.

Híres környezetvédőként Jason Decaires Taylor pH-semleges anyagokból és a tengerből származó elemekből, például kövekből, kőzetekből és kagylókból alkotta meg a szobrokat, hogy barátságos környezetet teremtsen a tengeri fajoknak. A szobrok a tengerfenéktől egészen a felszínig különböző mélységekben helyezkednek el, hogy minél többféle lényt magukhoz vonzzanak.

A művész szobrai az ember és a természet közötti kölcsönhatásból merítenek ihletet, a fa-ember hibridek a görög mitológiai lényeket idézi. A fák között játszó gyermekek szobrai a természeti világgal való kapcsolat újra felfedezésének szükségességét, annak szépségét fejezik ki. Miközben bújócskát játszanak az erdőben, „olyan jövőt remélnek, amelyben a természet rejtélye és varázsa visszatér" – magyarázza a művész.

Címlapkép forrása: Wise Hok Wai Lum/commons.wikimedia.org

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek