Focizott már labirintusban? Luxemburgban kipróbálhatja

A párizsi Benedetto Bufalino abban leli örömét, hogy különféle tárgyaknak valamilyen szokatlan, szórakoztató funkciót ad. Korábban írtunk a buszmedencéjéről, egy oldalára fordított buszról Franciaországban, amiben fürdeni lehet.

Legújabb alkotása is hasonlóan ötletes: egy labirintust változtatott focipályává. Az átalakítás csak annyiból áll, hogy a Luxembourgi Kirchberg Central Park bokrokból készült labirintusára ráfestette egy valós méretű focipálya vonalait. A földről nézve csak absztrakt, véletlenszerű vonalak látszanak, de felülről kirajzolódik a focipálya képe.

Az installáció interaktív, vagyis nem csak nézni lehet, hanem focizni is benne. A szokatlan helyszín egy kissé megváltoztatja a játék menetét: előállhatnak olyan helyzetek, amikor a labda csak pár métert repül, a játékosoknak mégis több tíz métert kell szaladniuk mire a labirintusban megtalálják. Sőt elképzelhető, hogy az ellenfél épp abban a szakaszban áll, ahova a labda pottyan, így előnybe kerül a bokrok között irányt vesztett játékosokkal szemben.

A trükkös installáció a Casino Luxembourg nevű kortárs művészeti központ megrendelésére készült. Buffalino korábbi alkotásai is hasonlóan szórakoztatóak: volt, amikor egy régi Ford Mondeót alakított át fatüzelésű pizzasütő kemencévé, de alkotásai között szerepel egy útjelzőtáblából készült gördeszka is. A labirintus szó és a foci (football) összevonásából Laby-footnak nevezett installáció szeptember 5-ig tekinthető meg.

(Borítókép forrása: Youtube/Designboom)

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek