Ebben a francia buszban úszhat is egyet

A mindennapi tárgyak átalakításával foglalkozó Benedetto Bufalino legújabb alkotásával egy oldalára fordított buszból alakított ki úszómedencét.

Benedetto Bufalino/Facebook

Az értelemszerűen Buszmedencének nevezett alkotás Észak-Franciaországban található, és egyszerre tíz fürdőző befogadására alkalmas, írja a Designboom.

A művész egy a helyi tömegközlekedésben használt buszt használt fel. Ezt az oldalára billentette, levette az oldalát, kiürítette a belső tereket és felújította az autó karosszériáját úgy, hogy meg tudja tartani a vizet.

A medence 2,3 méter széles, kilenc méter hosszú és másfél méter mély, a jármű hátulján pedig egy lépcső teszi lehetővé a vízbe jutást, ami 27-29 fok közötti hőmérsékletű. A furcsa köztéri uszodában augusztus óta mártózhatnak a helyiek.

Nem ez az első alkalom, hogy a művész egy régi járműnek más funkciót adott. Korábban egy lakókocsit alakított át mobil úszómedencévé, egy régi Ford Mondeót pedig fatüzelésű pizzasütő kemencévé. De alkotásai között szerepel az útjelzőtáblából kialakított gördeszka is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek