Pusztuló zongorák hanyatló kastélyokban

A francia autodidakta művész Romain Thiery két dolgot szeret: fotózni és a zongorát. Ezt a két szenvedélyét egyesítette egy fotósorozatban, amelyet megosztott a honlapján.

romain thiery/designboom

Thiery azért utazik, hogy elhagyatott európai kastélyok termeiben otthagyott pusztuló zongorákat fotózzon. Ezek az évszázados hangszerek hangot már nem adnak, a húrjaik már rég kilazultak, a billentyűzetük széttöredezett, de még őrzik arisztokratikus aurájukat az elegáns de romosodó kastélyfalak között.

romain thiery/designboom

Azt hiszem, a zongora a kultúránk mélyén gyökerezik, és arra törekszem, hogy egy eredeti nézőpontból láttassam ezt a hangszert"

magyarázta Thiery, a Designboom cikke szerint.

Az 1988-ban született autodidakta művész tíz évvel ezelőtt kezdett fotózni kezdetben csak hobbiból. De egy dél-franciaországi kastélyban talált zongora hatására a hobbi igazi szenvedéllyé vált. Azóta egy sorozatnyi hasonló témájú fotó született, aminek a Requiem a zongoráért címet adta.

Életem missziója, hogy összevonjam a két legnagyobb szenvedélyem, ezért elindultam, hogy felkutassam azokat az elhagyatott kúriákat Európában, ahol régi zongorákat felejtettek ott." 

mondta az alkotó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek