Pusztuló zongorák hanyatló kastélyokban

  Kevesen vannak olyan szerencsések, hogy rátalálnak arra a tevékenységre, amiben az összes szenvedélyüket kiélhetik. Egy francia autodidakta művésznek azonban sikerült. Romain Thiery két dolgot szeret: fotózni és zongorázni. Ezt a két szenvedélyét egy csodálatos fotósorozatban sikerült egyesítenie, amelyet aztán megosztott honlapján, hogy mi is gyönyörködhessünk benne.

  romain thiery/designboom

  Thiery azért utazik, hogy elhagyatott európai kastélyok termeiben ottfelejtett pusztuló zongorákat fotózzon. Ezeknek az évszázados hangszereknek a húrjai már rég kilazultak, a billentyűzetük széttöredezett, de még őrzik arisztokratikus aurájukat, ahogy a rozoga lábaikon állnak, az elegáns de romosodó kastélyfalak között.

  romain thiery/designboom

  Azt hiszem, a zongora a kultúránk mélyén gyökerezik, és arra törekszem, hogy egy eredeti nézőpontból láttassam ezt a hangszert"

  magyarázta Thiery, a Designboom cikke szerint.

  Az 1988-ban született autodidakta művész tíz évvel ezelőtt kezdett fotózni. Ami kezdetben csak hobbi volt, akkor vált igazán szenvedéllyé, amikor egyszer, egy dél-franciaországi kastélyban rátalált egy zongorára. Azóta egy sorozatnyi hasonló témájú fotó született, aminek a Requiem a zongoráért címet adta.

  Életem missziója, hogy összevonjam a két legnagyobb szenvedélyem, ezért elindultam, hogy felkutassam azokat az elhagyatott kúriákat Európában, ahol régi zongorákat felejtettek ott." 

  mondta az alkotó.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!