A kortárs tánctól a foci irodalmi feldolgozásáig - idén is színes a Várkert Bazár programja

Irodalmi programok, könnyűzenei és dzsesszkoncertek, valamint kortárs táncelőadások mellett szabadtéri kiállítás is várja a látogatókat a Várkert Bazárban az idén nyáron - írja az MTI. Három szabadtéri helyszínen - az Öntőház udvaron, a Szárazárok színpadon és a Neoreneszánsz kertben - különböző műfajokban, sokszínű programkínálattal várják a látogatókat. Eddigi sikeres sorozataik mellett újakat is indítanak az idén.

Várkert BazárVárkert Bazár/Facebook

A Várkert Irodalom sorozatában rendhagyó irodalmi élményeket kínálnak, július 13-án például az ENEMVÉ - Nagy Magyar Versek focihoz kötődő irodalmi válogatását hallhatjuk. Az esten Dobos Evelin, Ember Márk és Zámbori Soma színművész tolmácsolásában klasszikus és kortárs költők, írók versei és prózái hangzanak el, a tematikához válogatott dalokban pedig Lotfi Begi működik közre az este házigazdája, Ugron Zsolna író vendégeként.

A Várkert Bazár Szárazárok színpadán folytatódik a Márai-est sorozat. Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein részletek hangzanak el Márai Sándor műveiből, és kevéssé ismert részleteket tudhat meg a közönség az íróról, miközben Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész játszik. Július 26-án Márai városai címmel az író utazásairól, külföldi élményeiről hallható beszélgetés, augusztus 23-án pedig Márai az állatokról címmel rendeznek programot.

A Zene+ című sorozatban összművészeti koncertek kapnak helyet a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával együttműködésben. Augusztus 8-án a Zene+ Bűvölet című előadásban a 110 éve született Rodolfóra emlékeznek. Az est a 19. és 20. század francia és orosz muzsikáira fókuszál. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát Farkas Róbert vezényli, a koncerten közreműködik Vida Monika Ruth zongoraművész, és a Nemzetközi Cirkuszművészeti Központ művészei is fellépnek.

Július 15-én a Várkert Bazár Öntőház udvarán Budai Pop címmel lemezbemutató koncerttel tér vissza az Ivan & The Parazol, amelynek az idén ez lesz az első budapesti koncertje. Az együttes előzenekara az Aurevoir. lesz. Július 22-én Egy este, két díva címmel Antonia Vai svéd-magyar dalszerző-énekes lép színpadra, míg Hegyi Dóri OHNODY névre hallgató zenei projektjével szerepel.

A JazzBazár című sorozatban július 23-án a Sárik Péter Trió X Bartók címmel ad koncertet, augusztus 13-án Egy kis nyár, egy kis holdfény címmel a Borbély Műhely és Tompos Kátya koncertje hallható. Augusztus 27-én Let's Swing. címmel ad koncertet a Kozma Orsi Quartet, az esten világslágereket hallhat a közönség.

Idén is helyet kaptak a programban a Tánc a Kertben elnevezésű sorozat kortárs táncprodukciói. Július 18-án a Beat című előadás, július 25-én a Hodworks Pirkad című alkotása látható. Augusztus 1-jén a Long time no see! című darab, míg 15-én a The Dark Night of the Soul című produkció szerepel a programban. Augusztus 22-én a Duda Éva Társulat előadása, a Prizma lesz látható, amelynek központi témája a pandémia okozta megfordult világkép.

Új, szabadtéri, ingyenes tárlatként nyílik meg a Mesteri részletek című kiállítás júliusban. A Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáján állítják fel, és azt mutatják be, hogyan születik újjá a Budavári Palota első történelmi terme, a Szent István-terem, amely augusztus 20-ától látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek