Ezen a zenés fesztiválon Óbuda minden zenezugába ellátogathatnak

Az Óbudai ZeneZug Fesztivált a Budapesti Vonósokkal immár harmadik alkalommal rendezi meg az Óbudai Társaskör. Az esemény péntektől, vagyis július 9-től július 11-ig tart és a zenei programok mellett színházi élményeket is nyújt majd a látogatóknak. A helyszín a Óbudai Társaskör épülete és kertje lesz.

Egy korábbi, júniusi program a Budapesti Vonósokkal a Jézus Szíve Jezsuita Templom kertjébenForrás: (c)Noel_Laszlok / Budapesti Vonósok / Facebook.com

A Budapesti Vonósok célja - melyet Botvay Károly gordonkaművész, valamint Pilz János koncertmester vezet -, hogy az országos versenyeket nyert zeneiskolás korosztályt már fiatalon megismertesse a közönséggel. A július 9-i nyitókoncert éppen ezért róluk szól majd, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, valamint a Budapesti Vonósok közös rendezésében - olvasható az MTI cikkében és a fesztivál honlapján.

A pénteki napot záró Zegzugos zenei utazáson a zenekar művészei különböző zenetörténeti korszakokból válogatott kamaraműveket szólaltatnak meg. A művészek ezeken a dallamokon keresztül kalauzolják végig a Társaskör termein a hallgatóságot, közben izgalmas részleteket árulnak el a művek keletkezéséről.

Másnap, július 10-én improvizációs színházi előadást tartanak a Momentán Társulat előadásában, ezt követően a fesztivál házigazdája Bolla Milán, Farkas Gábor zongoraművésszel beszélget, aki a 18 órakor kezdődő koncert szólistája lesz. Beethoven és Dvorák zenéje után a napot a Szakcsi Trió kerti dzsesszkoncertje zárja, ehhez a móri Csetvei Pincészet válogatott borait lehet majd kóstolni.

A zárónapon, július 11-én délután a gyerekeké a főszerep: 16 órától a közönség együtt játszhat, énekelhet és rajzfilmzenét alkothat a zenekarral Bognár Szabolcs énekművész közreműködésével és Lakner Tamás vezetésével. Este 18 órától a Budapesti Vonósok és Eredics Salamon közös műsora európai örökségünk egy szeletét mutatja meg, amely ívet rajzol Itáliától a Balkán-félszigeten át a mai Magyarországig és Erdélyig. Idén is zenés Kerti Mulatság zárja a fesztivált, az esti koncert vendégeit egy pohár borral és harapnivalóval várja a zenekar.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek