Ilyen lehet lótuszvirágban himbálózni egy tavon

Valószínűleg sokan elképzelték gyerekkorunkban, hogy milyen lenne egy tavirózsa virágában himbálózni egy tavon. Ezt a fantáziát váltja valóra a Srí Lanka-i művész, Thilina Liyanage egy építészeti tervében, tudtuk meg a Designboomtól.

Liyanage négy különálló erdei lakot tervezett, amelyeknek különlegessége, hogy lótusz formájúak. A bambuszból készült szerkezetek sűrű erdőben állnának, így lakóik tökéletesen elvonulhatnának a külvilágtól.

Az épületek két szintesek. Alul egy nyitott, nappali-szerű közösségi tér kapna helyet. A magánlakosztályok a felső szinteken helyezkednének el, ahol lótuszvirágot utánzó szirmok ölelnék körbe a privát tereket. A bambuszból szőtt szirmok rácsos szerkezetűek, melyek titokzatos hangulatot kölcsönöznek az épületeknek, ugyanakkor helyenként megnyílnak a külvilág felé, így ablakként is funkcionálnak. A négy épületet húrlámpák kötnék össze.

A művészt a mágikus realizmus művészeti irányzata inspirálta, amelynek jellemzője, hogy a realista megjelenítésben fantasztikus elemek tűnnek fel. A mágikus realizmus egyik ismert példája Gabriel García Márquez Száz év magány című regénye.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek