Pofozóembert és házasságközvetítő-automatát is kiállítanak egy bécsi múzeumban

Kinőtte a régi helyét, a Planetáriumot, ezért hamarosan új, nagyobb helyre, a Práter szívébe költözik a Prátermúzeum. A bécsi vidámpark történetét bemutató új kiállítóhely 2024-ben nyithat meg. A múzeum gyűjteménye egyébként folyamatosan bővül, legutóbb a Lang család ajándékozta oda egy 50-es évekből származó kacsa-körhinta figuráit. De van itt hintaló, a világkiállítás egy modellje, pofozóember, egy házasságközvetítő-automata, egy világító ördögfej és megtalálható az osztrák fényképész, Emil Mayers számtalan felvétele is.

A múzeum gyűjteménye ezúttal egy kacsás-körhintával gazdagodottForrás: C.Jobst/PID/C.Jobst

A bécsi Prátermúzeum Hans Pemmer tanár és helytörténész gyűjtőszenvedélyének köszönheti létrejöttét, aki 1964-ben a városnak ajándékozta gyűjteményét. A város a Planetárium egyik termében helyezte el a relikviákat. A Prátermúzeum azóta is itt működik, de kevesen látogatják, mivel távol esik a megszokott turistaútvonalaktól, a helyszűke miatt pedig a gyűjteménynek csak a töredékét tudják bemutatni. Éppen ezért Bécs Városa úgy döntött, hogy méltó helyre, a Práter szívébe, a Május 1. utcába költözteti a múzeumot. A 2024-ben megnyíló kiállítóhelyre 1,6 millió eurót fordít a város.

Szinte nincs még egy olyan vidámpark a világon, amely annyire összenőtt volna a város identitásával és imidzsével, mint a Práter Béccsel" – magyarázza a döntés hátterét Michael Ludwig polgármester. A bécsi vidámpark történetét bemutató új tárlat egy külön fejezetet szentel a zöld Práternek is, amely a bécsiek fontos pihenőhelye a városban –tudtuk meg Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek