Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba vezetnek az újrainduló FlixBus első járatai

Június 10-től kilenc hónap szünet után a FlixBus visszatér a hazai utakra, újraindítja a nemzetközi menetrend szerinti távolsági buszait. Eleinte a környező fővárosokba, Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba lehet majd utazni Magyarországról. A vállalat a járványügyi intézkedések enyhülésével és az utazási igények növekedésével párhuzamosan folyamatosan növeli majd az elérhető úti célok számát, fokozatosan visszaépítve hálózatát – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Budapest és Bécs között kezdetben irányonként 4 távolsági busz indul naponta, egyes összeköttetések a Bécsi Repülőteret is érintik. A magyar főváros és Zágráb között péntektől vasárnapig foglalhatók utazások, a Budapest-Belgrád viszonylaton pedig heti négy utazási lehetőségből lehet választani.

Forrás: FlixBus

Az elmúlt évhez hasonlóan a FlixBus járatain továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben. A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával.

A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező.

Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, az előírások a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

A szolgáltató külön felhívja a figyelmet arra is, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit, és csak akkor induljanak útnak, ha ezeknek teljes mértékben meg tudnak felelni. "A FlixBus utazások rugalmasan módosíthatók az indulást megelőző tizenötödik percig, így aki bármilyen okból nem tud az előre foglalt időpontban indulni, későbbre tolhatja, vagy lemondhatja jegyét" – olvasható a közleményben.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek