Új helyszínre költözik a kedvelt néptáncfesztivál és ifjúsági találkozó

Tizenöt néptáncegyüttes 289 táncosa vesz részt a pandémia óta először megrendezett 22. Tűztánc ifjúsági táncfesztiválon és találkozón Debrecenben. A rendezvényt idén új helyszínen tartják június 26-án szombaton.

A kép csak illusztrációForrás: Digoarpi / Shutterstock.com

A cívisváros kulturális alpolgármestere azt mondta, az új helyszín része annak a törekvésnek, hogy bővítsék a kulturális tereket Debrecenben, és a belváros mellett a távolabbi városrészek is bekapcsolódhassanak a kulturális programokba - olvasható az MTI cikkében.

Bár a fesztivált továbbra is a Csapókertben, de új helyszínen, a Liget téren tartják szombaton és egy kulturális intézmény, a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház, illetve civil szervezetként a harmincéves Főnix néptáncegyüttes, illetve a csapókerti baráti kör is csatlakozik a szervezéshez.

A szervezők szerint a táncegyüttesek is megszenvedték a járvány alatti időszakot, nem próbálhattak a megszokott módon, így most nekik is nehezebb dolguk lesz, de lelkesen készülnek a találkozóra, és az előző évekhez hasonlóan most is tartanak majd tánctanítást az érdeklődőknek. A Tűztánc fesztiválon a táncosok mellett tűzzsonglőrök is bemutatkoznak majd, illetve lesz egésznapos kirakodóvásár, számos sportverseny, a nagyváradi pódium színpadon pedig Mesék szárnyán címmel tartanak előadást gyerekeknek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek