Több mint két hónapon keresztül élvezhetjük a Dunakanyar lendületes programjait

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen rendezi meg 2021-ben, első alkalommal a Dunakanyar Művészeti Fesztivált. Az eseménysorozat péntekenként, szombatonként és vasárnaponként kínál színes kulturális programokat. A fesztivál érdekessége, hogy nem egy kikötőben, hanem több helyszínen tartják majd a sokszínű előadásokat, koncerteket, beszélgetéseket, bemutatókat.

Visegrád egy részének látképe a magasbólForrás: Szvitek Péter - Indafotó/Wikipedia

A főhelyszín a Visegrádon állomásozó Duna Event rendezvényközpont lesz, de Nagymaros, Zebegény és Dömös is szerepel a rendezvényhelyszínek között. A fesztivál egyébként a tavaly elindított dunakanyari hajós körjáratok sikere miatt valósulhat meg. Ezt a hajós programot bővítették ki idén azzal, hogy minden kikötőben kulturális programok fogadják az odalátogatókat.

A fesztivál programjai között lesznek művészbeszélgetések, zongoraestek és egyéb koncertek, borkóstolóval egybekötött verses estek, színi előadások, és zenekari fellépések is. Az autósport szerelmesei Szalay Balázs magyar autóversenyző bemutatóin keresztül pillanthatnak bele autóversenyzés világába, legközlebb június 27-én 13:10-kor a Nagymaros Hajóállomáson.

Az eseménysorozatot augusztus végén három napos Opera Fesztivál zárja, amelyen a szervezők tervei szerint a kicsi gyerekektől a klasszikus értelemben vett operaközönségig mindenki találhat magának érdekességet - olvasható a Dunakanyar-fesztival.hu oldalon, ahol minden hétvégi előadót megtalálunk, napi lebontásban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek