Ötmillió fát ültettek el a ghánaiak egy nap alatt a zöld nemzeti ünnepen

A ghánai kormány facsemeték millióit adományozta polgárainak, hogy egy újonnan bevezetett nemzeti ünnep keretében ültethessék el azokat, tudtuk meg a My Modern Mettől.

Az Erdészeti Bizottság hat millió facsemetét küldött ki a kiválasztott iskolákba, családokhoz és egyéb stratégiai területekre, hogy legalább ötmillió facsemetét tudjanak elültetni. Ghánában ugyanis az elmúlt 100 évben 8,2 millió hektárról 1,6 millió hektárra csökkent az erdők kiterjedése. Ezért idén június 11-én első alkalommal rendezték meg a Zöld Ghána Nap, amelynek célja, hogy visszatelepítsék az eltűnt erdőket. A kormány úgy tervezi, a faültetési akciót minden évben meg fogják ismételni, növelve az elültetendő facsemeték számát. 

„Nincs holnap vagy holnapután, most kell cselekednünk" – fogalmazott Nana Akufo-Addo ghánai elnök. Az esemény kollektív jellege is fontos, Samuel Abu Jinapor miniszter szerint egyfajta nemzettudat felébresztése is a célok között szerepelt. A kormány arra szeretné ösztönözni az ország lakosait, hogy közös munkával minél több fát ültessenek el, akár a hátsó udvarukban, akár a köztereken vagy az iskolák udvarán. A faültetés egy nagyobb országos projekt része, amelynek célja az éghajlatváltozás elleni küzdelem.

Afrikai erdő12019 / 10259 images/pixabay
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek