Éjszakai irodalmi barangolásra várja Belső-Erzsébetváros

Az Irodalom Éjszakája a Cseh Centrum kezdeményezésére és szervezésében megvalósuló nemzetközi irodalmi happening, mely nyilvános felolvasásokon keresztül hozza közelebb a világirodalmat az érdeklődőkhöz, az irodalmi élményen túl pedig a város kulturális sajátosságaira is felhívja a közönség figyelmét - derül ki a Cseh Centrum közleményéből.

Forrás: Pexels/Pixabay

Az idei három napos eseménynek Belső-Erzsébetváros ad otthont. Három estén át 24 ország 25 szerzőjének művéből színészek olvasnak fel részleteket az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő vagy kevéssé ismert, különleges helyeken, a Vészkijárat hívószavához kapcsolódóan. Az eseményen közreműködik az Orlai Produkció, a Gólem Színház és az Egyéjszakás Kaland nevű alkalmi formáció.

Az élő felolvasásokra 19 és 23 óra között kerül sor párhuzamosan 8 (az 1. nap 9) különböző helyszínen. Minden helyszínen egy-egy szerző művének részlete hangzik el félóránként, az utolsó felolvasás 22.30-kor kezdődik. Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.

A felolvasásokon a részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel, a belső terek csak védettségi igazolvánnyal és esetenként maszkban látogathatók. Az aznapi irodalmi barangolásának útvonalát mindenki maga állíthatja össze, ehhez nyomtatott térképet kap a szervezőktől. A programfüzetet itt találja, további részleteket az esemény weboldalán olvashat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek