Film készült a férfiről, aki körbejárta a világot

A Johnnie Walker márka születésének 200. évfordulója alkalmából a többszörös díjnyertes Anthony Wonke filmrendező feldolgozta a világ legismertebb skót márkájának történetét, annak az elmúlt 200 évünkre gyakorolt hatását, és mindazokat a gazdasági, társadalmi és kulturális mérföldköveket, melyeknek "a férfi, aki körbejárta a világot", szemtanúja volt.

A 200. évfordulóra Nagy Orsi, a NOS Simple márka tervezője alkotott mini kollekciót női koktélruhákbólFotó: Nagy Gyöngyi, Modellek: NOS Simple

Az Emmy és háromszoros BAFTA díjas, valamint Oscar-díjra jelölt Anthony Wonke ezúttal a skót whisky márka felé fordította kameráját, hogy játékfilmben mutassa be annak 200 éves múltját. A The Man Who Walked Around The World egy független dokumentumfilm, amelyet a Something™ Originals készített a Partizan produkciós céggel közösen, Wonkéval a rendezői székben. A játék-dokumentumfilm feltárja, mi kellett ahhoz, hogy a márka a populáris kultúra ikonjává váljon, mennyi szerencse és mennyi tudatosság van amögött, hogy a Johnnie Walker 200 év után is kiemelkedő piaci szereplő - olvasható a sajtóközleményben.

A filmben whiskykészítők, kritkusok és történészek is megszólalnak, feltárva egy-egy olyan történetet, ami jól mutatja, hogy a márka palackja, ha csak a palackot vesszük az ikonikus címkével és nem az italt, hány olyan helyen megfordult a világban, ahol vallási vagy egyéb okokból alkoholos ital soha nem lehetett volna jelen.

„200 év alatt a Johnnie Walkernek összesen 6 keverőmestere volt. Ez idő alatt az USA 40 elnököt fogyasztott el!" – hasonlítja össze a történelmi léptékeket John Williams a Diageo Scotch részlegének globális vezetője. "A Johnnie Walker lenyűgöző örökséget hozott létre, a világ minden táján meghonosodott a populáris kultúrában, világvezetők, rocksztárok, filmikonok kezében láthattuk."

A filmet és a film előzetesét a saját honlapján, a Themanwho.film oldalán angol nyelven, magyar felirattal meg is nézhetjük. Vizuálisan és zeneileg is érdekes filmélmény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek