Kádár Jánosnénak is tervezett ruhát a divatkirálynő

  A divatkirálynő Kádár Jánosnénak tervezett ruháját is bemutatják a Szegeden nyíló, Rotschild Kláráról szóló kiállításon, ahol nem csak a legendás divattervező életét ismerhetik meg a látogatók, hanem további húsz ruhakölteménnyel is találkozhatnak. A kiállítást június 25-én, pénteken 16 órakor nyitják meg a Fekete házban.

  Ékszerkabát, lurex-viszkóz alapra üveg és teklagyöngyökkel készült kézi gyöngyhímzés, 1974. Az ékszerkardigánok divatját Yves Saint Laurent indította el, Rotschild Klára pedig megcsinálta a saját verzióját, mely haláláig az egyik legnépszerűbb kreációja volt.Forrás: Kardos.Judit@Hnm.Hu/Magyar Nemzeti Múzeum/Facebook

  Rotschild Klára neve egyenlő volt a divattal hosszú évtizedeken keresztül: nem csak hazánkban volt híres divattervező, hanem például Tito felesége is rendszeresen tőle rendelte ruhakölteményeit, de Faruk egyiptomi uralkodó édesanyjának és lánytestvéreinek vagy éppen a perzsa sah nejének is készített ruhacsodákat. A két világháború közötti sikere a második világégés után, a vasfüggöny mögött sem ért véget: a Rotschild-szalon más névvel, de továbbra is kimagasló sikerrel folytatta munkáját, noha a ruhakölteményeket a hétköznapi emberek nem tudták megfizetni.

  A Magyar Nemzeti Múzeumból érkező kiállításon a látogatók megismerhetik a tervező lenyűgöző életútját, mely egy családi tulajdonú női szalonból egészen Párizsig és a világhírig repítette Rotschild Klárát, valamint bemutatják több mint húsz, gyönyörű ruhakölteményét is.

  A CLARA – Rotschild Klára. Divatkirálynő a vasfüggöny mögött című kiállításon a Múzeumok Éjszakáján, június 26-án tárlatvezetéseket is tartanak. A kiállítás 2021 végéig látogatható - derül ki a Móra Ferenc Múzeum közleményéből.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek