Online beszélgetésen ismerheti meg a Nemzeti Múzeum legújabb ásatásait

A márciusban megrendezett nagysikerű A hely – Régésztörtének a Hernád völgyéből című kerekasztal beszélgetés folytatásaként újabb lelőhelyeket mutat be a Magyar Nemzeti Múzeum - derül ki az esemény Facebook-oldaláról és a múzeum honlapjáról

Forrás: Facebook/Nemzeti Múzeum

Ha kíváncsi arra, hogy hány régészeti korszak került elő Balatonszentgyörgy határában, milyen római kori leletekkel gazdagodott a tudomány a birodalom határtartományából, milyen egy városi ásatás, vagy hogyan temették el halottaikat a kelták a Cserehát lábánál, akkor a beszélgetésen a helye. A leletek bemutatása mellett megtudhatják azt is, hogy milyen kihívásokat jelent azok restaurálása is.

A beszélgetés apropója, hogy a Régésztörténetek című online kiállítás újabb tartalmakkal bővült, melyekről ide kattintva tudhat meg többet. A beszélgetés résztvevői Fábián Szilvia, Novák Kristóf, Schilling László, Sörös Zsófia, Skriba Péter és Pálfalvi Zsuzsanna lesznek. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a múzeum honlapján, a bal oldalon található Regisztráció gombra kattintva lehet megtenni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek