Ezen a kiállításon minden elképzelhető formában megjelenik a Vajdahunyadvár

  125 éve, a millenniumi ünnepi esztendő június 20-áján alapította meg Darányi Ignác földművelésügyi miniszter a Magyar Mezőgazdasági Múzeumot. A városligeti Vajdahunyadvár épületegyüttese az ezredéves kiállítás óta nagy népszerűségnek örvend, és a kezdetektől fogva több képző- és iparművész választotta alkotásának tárgyául.

  A Vajdahunyadvár egy 1904-es képeslaponForrás: Brueck & Sohn, Kunstverlag, Meissen/commons.wikimedia.org

  A Magyar Mezőgazdasági Múzeum most ezekből, a gyűjteményeiben található, a Vajdahunyadvárt ábrázoló festményekből, sokszorosított grafikákból, plakátokból, képeslapokból, éremművészeti alkotásokból, porcelán- és fém-dísztányérokból, gobelin- és intarziamunkákból rendez kiállítást.

  A Tündérvár című kiállításon június 3-tól július 25-ig láthatók a Vajdahunyadvár látképét viselő, sorozatban készült szakmai kiadványok, propaganda célból készült ajándék- és használati tárgyak, például gyufásdobozok, telefonkártyák és levélbélyegek is, melyek az épület hazai és külföldi turisztikai vonzerejének bizonyítékai. A leggazdagabb együttest ugyanakkor a sokszorosított grafikai technikával készült Vajdahunyadvár-ábrázolások képezik (rézkarc, ex libris) - derül ki a múzeum honlapjáról.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek