Profi kutyasimogatással, színháztúrával és kirakatfesztivállal érkezik a hétvége

Sétálós gasztroszínházi túrára indulhatunk a Gellért-hegyre június 3-án. A program leírása szerint a Falunap egy képzeletbeli zsákfaluba, Láposra kalauzolja el a nézőket, akik egy hátrányos helyzetű település lakóinak mindennapjaiba kapnak betekintést. Az előadást Durst Judit évtizedes kutatása inspirálta, amely olyan arcát mutatja meg a magyar vidéknek és a hátrányos helyzetű közösségeknek, amelyet legtöbben aligha ismerhetünk.

Az előadásra várják azokat, akik érdeklődnek a társadalmi témák iránt, valamint az utcaszínház szerelmeseit, a gasztronómia rajongóit is. A nézők és sétálók kutyával vagy kutya nélkül a Gellért fürdővel szembeni lépcsősor aljánál, a Kelenhegyi út - Verejték utca sarkán találkoznak. A Falunap 17 órakor indul útnak. Jegyeket az esemény Facebook-oldalán keresztül lehet rendelni.

Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on

Ez a kortárs alkotásokkal és köztéri installációkkal csábító utcafesztivál már a korábbi években is megmutatta, hogy a Bartók Béla Boulevard milyen izgalmas művészeti programokat tud kínálni az érdeklődőknek. Az idei Eleven Tavaszt, vagyis az utca nyárváró fesztiválját június 4. és 6. között szervezik meg.

A három nap alatt a sokszínű helyi vállalkozások, a művészeti programot kínáló galériák, a kisebb nagyobb éttermek és bisztrók, a borozók és kávézók közösséggé varázsolják a Bartók Béla utat. És a programleírás szerint teszik ezt a hely szelleméhez méltón, hiszen egykoron olyan nagy nevek töltötték itt a szabadidejüket, mint Kosztolányi vagy Karinthy. A napokra lebontott részletes programot a Facebook-eseménynél találjuk.

kirakART - Nyitási akciók Budapest kirakataiban

Ahogyan korábban is írtunk róla, szintén ezen a hétvégén, június 4-től 6-ig tartják meg az eslő kirakART kortárs előadó-művészeti hétvégét. Az első ilyen budapesti közös szervezkedés öt független befogadóhely – a Bethlen Téri Színház, Jurányi Inkubátorház, Szkéné Színház, MU Színház és az ötletgazda Trafó Kortárs Művészetek Háza – együttműködésével jött létre.

Forrás: Trafó House / Facebook.com

De nem csak az elhagyatott kirakatok, hanem kávézók és színházak üvegablakai is újjáélednek a kortárs művek, művészek és akciók áltak. Három napra díszletté alakul a város: 30 helyszínen több mint 40 alkotócsoport várja majd az érdeklődőket.

Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát a Kőlevesben

Június 6-án, vasárnap nyárindító örökbefogadó napot szervez a Kőleves Kertben a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Alapítvány. A szervezők sok előadással, és olyan támogatói termékekkel várják a professzionális kutyasimogatókat, mentés-támogatókat és jelenlegi vagy leendő MFÖEK gazdiket, melyek megvásárlásával még több állat megmentéséhez járulhatnak hozzá.

A programokra 15 és 18 óra között várják az érdeklődőket. Aki ellátogat a kertbe, az az önkéntesek segítségével betekintést kaphat a gazdis élet rejtelmeibe, és azt is megtudhatja, hogyan kell felkészülni például az ideiglenes befogadói létre. A teljes programot és az örökbefogadásra váró mentvényeket az esemény Facebook-oldalán találjuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek