Hamarosan illat formájában fújhatjuk magunkra Van Gogh festményeit

Egyre több kreatív ötlet születik Van Gogh műveinek élményként történő megtapasztalására, írtunk már a mester műveit az égboltra festő fényshowról, Van Gogh-legóról, vagy az arles-i szénaboglyát és a krumplievők asztalát megépítő, tapintható kiállításról.

Van Gogh, Mandulavirágzás (1890)Google Art Project/wikipedia

Az amszterdami Van Gogh Museum és egy brit környezettudatos parfümöket gyártó cég, a Floral Street most Van Gogh festmények által inspirált parfümük gyártását ötlötte ki, írja a múzeum egy sajtóközleményben. Aki szeretné Van Gogh mandulavirágait, napraforgóit vagy íriszeit illatként magán viselni, annak már nem kell sokat várnia. Bár a múzeum honlapján nem árulta el mely alkotásokat vásárolhatjuk meg illat formájában, azt már lehet tudni hogy az első terméket augusztusban dobják piacra. Az illat az "egyik legismertebb Van Gogh-mű szépségét és optimizmusát" sugározza – írja a közlemény.

Az amszterdami múzeum a világon a legnagyobb Van Gogh-gyűjtemény, több mint 200 festményt, majdnem 500 rajzot és 700 levelet tartalmaz. A Floral Street nevű cég 2017-ben alakult meg és környezettudatos, vegán parfümök gyártására specializálódott, valamint csomagolásaik is újrahasznosíthatóak és lebomlóak. "Az együttműködés új utat kínál Van Gogh művészetének megtapasztalására" – mondta Emilie Gordenker, a múzeum igazgatója.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek