Három napon át budapesti kirakatokban nézhetünk színházi előadásokat

Június 4. és 6. között rendezik meg először Budapesten a kirakART kortárs előadó-művészeti hétvégét öt független befogadóhely – a Bethlen Téri Színház, Jurányi Inkubátorház, Szkéné Színház, MU Színház és az ötletgazda Trafó Kortárs Művészetek Háza – közös szervezésében - derül ki a nyitóesemény Facebook-oldaláról.

Készülnek a kirakatokForrás: youtube.com/FUGEprodukcio

A város elhagyatott kirakatai mellett kávézók és színházak üvegablakai élednek újjá művekkel, művészekkel, akciókkal. Három napra díszletté változik a város: 30 helyszínen több mint 40 alkotócsoport várja az érdeklődőket változatos programokkal.

Megállni egy kirakat előtt majdnem olyan, mint színházba menni. Ha tetszik, nézelődünk egy kicsit, ha nem, sietve tovább állunk. Mi most összevonják a kettőt: a kirakatot és a színházat. Különböző alkotókat kértek fel, hogy azt használják, amit mások nem. Vagy nem úgy. Három napon keresztül töltsenek meg élettel üres kirakatokat. Akik az üveg egyik oldalán állnak, azoknak egy éve hiányzik az, hogy megmutassák magukat, azok pedig, akik a másik oldalon időznek, egy éve nem láthattak ilyet. Megállhatnak, tovább mehetnek, visszajöhetnek. A résztvevő helyszínek a II., V., VI., VII., IX., XI. kerületekben lesznek, a részletes listát itt láthatja. A programok között szerepel táncelőadás, koncert, színdarab, performansz, bábszínház és installáció is.  

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek