Ingyenes túrákon járhatjuk be a főváros legizgalmasabb galériáit

A Kortárs Galériák Egyesülete június 18-19-20-án hetedszer rendezi meg a Gallery Weekend Budapest eseményt (GWB), a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját. Az esemény jól ismert magángalériák túráin, kiállításmegnyitóin, kurátori tárlatvezetésein, beszélgetésein keresztül ad lehetőséget a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására.

Deák Erika galéria, Gallery Weekend BudapestForrás: facebook.com/galleryweekendbudapest

Az előző évek eseményeihez képest újdonság, hogy idén 3 napos lesz a GWB Fesztivál. Ezeken a napokon 2 időpontban, 12 és 16 órakor indulnak a vezetések. A találkozási és egyben kiindulási pont az első állomásként feltüntetett galéria. A túra teljes hossza maximum 2 óra, minden galériánál körülbelül 20-30 perc áll rendelkezésre a kiállítás megtekintésére. Idén 14 galéria csatlakozik a fesztiválhoz.

A jelenlegi szabályozás szerint maximum 10 fős lehet egy csoport, és védettségi kártya szükséges a galériák, kiállítások megtekintéséhez. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A túrákról bővebb leírás ezen a linken található, az extra programokról pedig itt értesülhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek