Műcsarnok, garázsvásár és Secret Garden, ezekre a programokra már személyesen is elmehetünk

Már személyesen is látogatható a Műcsarnok, így a sajtá szemünkkel is megnézhetjük azt a nagyszabású fotókiállítást, ami május 7-én nyílt meg az intézmény falai között. A Képekben gondolkodnak – Filmesek fotói című tárlat olyan filmesek fotóit gyűjtötte össze, mint Gaál István, Kósa Ferenc, Sára Sándor vagy Zsigmond Vilmos. De bemutatja az ő elődeiknek a filmes látáskódját is, így a képek között ott lesznek azon fényképészek alkotásai is, akik a némafilm vagy a korai hangosfilm korszakában fotóztak. A kortársak tekintetében pedig az egész szakmát megszólították a szervezők. A szeptember 26-ig látogatható tárlat kurátora Gelencsér Gábor.

Titkos kerti parti a tetőn

2021-ben is folytatódik a Secret Garden, ami már tavaly is sikert aratott a 360 Barban a budapesti tetők felett. A nappali bulisorozat szombat délután (május 22-én) 2 órakor kezdődik és egészen este 11-ig táncolós zenékkel, remek koktélokkal és signature-frissítőkkel várja a vendégeket. 

Lóvá tették a lovagokat

Ez még mindig egy eSzínházi program a Vígszínház előadásában, de Shakespeare legjátékosabb komédiáját, mely szellemes szójátékokkal tarkítva mutatja be a reneszánsz szerelem irracionalitását. így is megéri megnézi. A Lóvátett lovagokat május 22-én 19 órától nézhetjük majd meg online.

A történet szerint Navarra királya célul tűzi ki magának és három lovagjának, hogy három éven keresztül életüket a tanulásnak szentelik, nőkre még csak rá sem néznek, és minden földi élvezetet megvonnak maguktól. Még aznap megérkezik a francia királykisasszony, és ha ez nem lenne elég, gyönyörű udvarhölgyei is vele tartanak. Mondani sem kell, hogy a nagy ívű terv azonnal megbicsaklik.

Szabadtéri garázsvásárra fel!

Május 22-én, szombaton 10 és 18 óra között baráti hangulatú, szabadtéri garázsvásárt rendez az Industrial Lamp Budapest. A Vintage Garázsvásár az udvarban elnevezésű eseményt az üzelt udvarában, a Budafoki úton tartják, és a helyszínen olyan olcsóbb kincsek között kutathatunk majd, mint a retró és vintage bútorok, lámpák, dekorációs elemek és más kiegészítők.

Forrás: Industrial Lamp Budapest / Facebook.com

Az udvarban olyan árusok és gyűjtők találkoznak, mint az E40 Design, a Royal Vintage Budapest, a Retrohungary és Medvegy Péter is. A szervezők az esemény Facebook oldalán kérik a látogatókat, hogy a környezet megóvása érdekében vigyenek magukkal saját szatyrot, táskát a kincseknek. Kutyusok és gyerekek is szívesen látott vendégek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek