Tériszonyosok ne szálljanak be az üvegliftbe, amely egy felhőkarcoló oldalán nyílik!

Vannak, akik már egy bevásárlóközpont üvegliftjében is szédülnek, pedig az semmi ahhoz a felvonóhoz képest, amelyet New York központjában terveznek építeni.

Az új lift ugyanis egy felhőkarcoló külső homlokzatához fog csatlakozni, és nem kevesebb mint 369 méter magasra viszi majd fel az izgalmat kereső látogatókat. Innen Midtown Manhattan üzleti negyedének Madison Avenue-jára láthatnak rá azok, akiknek nincsen tériszonyuk.

A 67 emeletes felhőkarcolóhoz, a One Vanderbilthez csatlakozó lift teljesen átlátszó üvegfülkéből áll, a benne álló látogató úgy érezheti, mintha háromszáz méterrel lógna a város felett. De nem csak a lift épül meg az új fejlesztéssel. A tetőn szabadtéri bár és ülősarkok is lesznek majd, ahonnan a látogatók élvezhetik a kilátást, és itt készül a világ legmagasabban fekvő városi rétje is, írják közleményükben a tervezők.

ManhattanDaniel Schwen/wikipedia

"Ez egy különleges, izgalmas hely, ahová a New York-iak és a világ minden tájáról érkező utazók újra és újra el akarnak majd látogatni" – mondta a projekt mögött álló, ingatlanbefektetéssel foglalkozó cég, az SL Green vezérigazgatója, Marc Holliday. A látnivaló október végén nyílik meg a nyilvánosság előtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek