Virtuális túrán eredhetünk Klimt utolsó női portréjának nyomába

Bár május 19-re ígérik az ausztriai nyitást, egy kicsit még várnunk kell, míg újra vonatra ülhetünk, hogy ellátogassunk a bécsi Belvederébe, melynek legújabb kiállítása Gustav Klimt Hölgy legyezővel című festményét állítja középpontba. Amíg nem láthatjuk a festményt élőben, addig is online kulturális túra során ismerkedhetünk meg a születésének történetével, a festő életművében betöltött szerepével és későbbi sorsával.

A Facebookon szervezett, május 13-ra tervezett eseményen Bodor Kata, a budapesti Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményének művészettörténésze mesél majd arról, milyen szerepük van Klimt művészetében a női portréknak, hogyan követhetjük rajtuk nyomon a művész stílusának változását. A túra tényleg virtuális utazás lesz, mivel a téma alkalmat ad arra is, hogy közelebbről megismerkedjünk Klimt késői stílusával, melyre a kelet-ázsiai művészet nagy hatást gyakorolt.

A befejezetlenül maradt Hölgy legyezővel című képet a művész 1917-ben festette. A Belvedere kiállításán, mely 2022 májusáig lesz látható, más, szintén befejezetlenül hagyott művek is szerepelnek. Így – a Zoom vezetésen keresztül – megcsodálhatjuk a Menyasszonyt, Amalie Zuckerkandl portréját, az Ádám és Évát és a Fehér ruhás asszonyt is.

A vezetés 18 órakor kezdődik, és körülbelül egy órás lesz. A részvételi díj 2500 forint személyenként. A befizetés után, emailben kapjuk meg a szükséges linkeket és jelszavakat - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek