Pécsett swing, soul és jazz estékkel indul be a kultúra

A pécsi Zsolnay-negyedben és a Kodály Központban újra beindul az élet. Május 20-tól kezdve a közönség ismert élő koncerteken és felolvasóesteken vehet részt a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. sajtóközleménye szerint. Az első programot a Metronóm Jazz Klub keretében rendezik meg május 20-án. A Zsolnay Negyed E78-as koncerttermének színpadán az idén 50 éves Oláh Kálmán, a hazai jazzélet emblematikus figurája lép fel.

Forrás: @Toth Laszlo / Zsolnay Negyed / Facebook.com

Újra elindul a Pirogránit Esték című szabadtéri programsorozat is, amelynek keretében a Pirogránit udvarban várják koncertekkel, művészeti előadásokkal a közönséget. A fényfestéssel színesített programok során májusban három egymást követő napon is számíthatunk koncertekre. 

Május 21-én a Pop Swing & Soul koncerten Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váci Eszter lép fel, egy nappal később, május 22-én pedig egy felolvasószínházi esten Karinthy és kortársai elevenednek meg. Az előadók Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve lesznek, Lovasi András közreműködésével.

Május 23-án a Galaxisok játszik Történetek mások életéből című, tavaly ősszel megjelent albumáról. Egy kicsi szünet után május 27-én folytatódik a programsorozat, és a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjét, a Zagyva Banda koncertjét hozza el a közönségnek.

A Kodály Központban június 7-én Dés László ad koncertet Szinetár Dóra közreműködésével, míg június 15-én Lajkó Félix és Balázs János koncertjét hallgathatjuk majd meg.

A szervezők a programokkal kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy a belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges, míg a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel látogathatják a programokat. A maszk használata pedig ajánlott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek