Képzeletbeli utazásra indulhatunk Csontváry festett világába

A tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galéria Zoom felületén zajlik majd és Bán Blanka tartja, aki a képzeletbeli utazás során elmeséli, hogyan lett született Kosztka Tivadarból Csontváry. Hogy az utazásai tették őt azzá, akivé lett, hiszen "Kisszebentől a Közel-Keletig, Olaszországtól Franciaországig, a Hortobágytól Münchenig és Libanontól Dalmáciáig a legfenségesebb természeti képződményeket és ember alkotta emlékeket örökítette meg, saját személyét is halhatatlanná téve velük."

A taorminai görög színház romjai, 1904-1905, Csontváry Kosztka Tivadar (részlet)Forrás: Magyar Nemzeti Galéria / Facebook.com

De a Csontváry Kosztka Tivadar művészete - Esti online tárlatvezetés alkalmával azt is megtudhatjuk, mi kellett ahhoz, hogy egy gyógyszerész hirtelen művészi pályára lépjen, miért éppen a természeti szépségek ragadták meg a képzeletét, és hogy ilyen módszerrel alkotott?

A Zoomon keresztül elérhető tárlatvezetést május 15-re tervezik, a résztvevők számát 35 főben határozták meg, a 18.30-kor kezdődő esemény hossza körülbelül 50 perc lesz. A részvételi díj 1000 forint/fő, aminek befizetési részleteiről a Facebook esemény oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek