Vígszínházi vetítésekkel és tetőteraszos musicalkoncertekkel indul a május

Az első és legközelebbi zenés program, amit a figyelmükbe ajánlanánk, az a Nemzeti Filharmonikusok két élő közvetítése, melyet május 6-án hallgathatnak meg. Az első hangversenyen Debussy Kis szvitje hangzik majd el Henri Büsser hangszerelésében, a spanyol komponista, Joaquín Rodrigo Aranjuez concertója Csáki András gitárművész tolmácsolásában, valamint Bizet kamasz fejjel megírt C-dúr szimfóniáját hallhatjuk Karen Kamensek vezényletével. A magyar gitárművész és az amerikai karmester együttműködése kivételes élményt ígér – írták a Müpa Home honlapján, ahol 19:30-tól díjtalanul nézhetjük majd meg az előadást.

Nemzeti,FilharmonikusokForrás: @Nemzeti Filharmonikusok / Facebook.com

A Nemzeti Énekkar Pesti Vigadóból közvetített Remény és megváltás című csütörtöki hangversenyén két Gabriel Fauré-művet és egy Kovács Zoltán-darabot hallhatunk majd, Somos Csaba vezényletével. Az esten közreműködik Bizják Dóra (zongora), Tabajdi Ádám (orgona), Széll Cecília (szoprán), Mokán László (bariton) és a Nemzeti Énekkar. A koncertet Gabriel Fauré két remekműve keretezi, a közöttük felcsendülő kortárs kórusmű a Kovács Zoltán által Balassi Bálint szövegére komponált Adj már csendességet. A kompozíció a cappella formája a hangversenyen ősbemutatóként hangzik el. A hangverseny díjmentesen megtekinthető a filharmonikusok.hu oldalon, valamint a zenekar Facebook-oldalán.

Születésnapja alkalmából a Vígszínház ajándékoz

A Vígszínház 1896. május 1-jén nyitotta meg kapuit. Az első darab, amit az új intézményben láthattak a nézők, Jókai Mór A Barangok, vagy a peoniai vajda című darabjának díszbemutatója volt. Azóta eltelt 125 év, és a színház társulata 1443 premiert tartott. Több ezer művész fordult meg a színpadokon, és közel ötvenmillió néző tapsolhatott a sikeres előadások végén.

A most elérkezett jubileumi évben a Vígszínház számos születésnapi meglepetéssel várja a közönséget. Az ünneplés egy múltidéző, ingyenes, online vetítéssorozattal kezdődik, mely május elsején kezdődött és nyolcadikáig tart. Ez idő alatt minden este 19 órától közvetítenek egy régi, nagysikerű darabot a színház online felületén, az esti előadásokról bővebben itt olvashatnak.

A Madách Színház tetőterasza musicalkoncertekkel nyit

A színház közleménye szerint május végén kinyit majd a tetőteraszuk, ahol a színház legnépszerűbb művészei musicalkoncertekkel várják a közönséget. Az előadásokon a Madách Színház legsikeresebb produkcióit és a zeneirodalom leghíresebb dallamait idézik fel.

Addig is folytatódik a Madách Színház Online Színház, ahol a társulat újabb premierre készül. Júniusban magyarországi bemutatóként vihetik színre Andrew Lloyd Webber Vasárnap mondd el című művét, amelyet Szirtes Tamás rendezésében mutatnak be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek