Tapolcán már nagymamát is lehet kölcsözni a könyvtárlátogatáshoz

A 82nullanulla.hu figyelt fel a hírre a tapolcai Wass Albert Könyvtár és MúzeumFacebook-oldalán, mely a jelenlegi járványszabályok elvének fényében hozza össze a gyerekeket és a nagymamákat. 

A kép illusztrációForrás: Pixabay.com

Miután az új szabályok értelmében a 18. év alattiak a környvtárakat is csak felnőtt kísérővel látogathatják, az intézményt hétköznap (keddtől péntekig) 14-18 óra között kísérő nélkül látogató gyerekeket a helyi Tapolcai Nőklub védettségi igazolvánnyal rendelkező önkéntes nagyijai kísérhetik majd a könyvtárban.

Forrás: https://www.facebook.com/wassalbertkonyvtaresmuzeum

Mint az intézmény igazgatója, Dr. Décsey Sándor elmondta a lapnak, a nyitás után már érkezett hozzájuk több fiatalkorú is, akik vagy kölcsönözni szerettek volna, vagy visszahozni könyveket, viszont mivel egyedül érkeztek, nem mehettek be az épületbe.

Ekkor merült fel az ötlet, hogy ezt a problémát valahogy orvosolni kell, hiszen egy 12 vagy egy 15 éves fiatal már nem biztos, hogy szülői kísérettel érkezne a nekik kialakított gyerekkönyvtárba. Mivel a jogszabály nem kötelezi a fiatalkorúakat, hogy kizárólag hozzátartozóval léphetnek be, az igazgató még tegnap este felvette a kapcsolatot a Tapolcai Nőklubbal, hogy a segítségüket kérje ennek az ügynek a megoldásában, és hétfő estére már meg is szervezték az egész folyamatot.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek