Ebben a könyvtárban egy kapszulahotel is rejtőzik azoknak, akik bekuckóznának egy könyvvel

Az Atelier Tao + C sanghaji építésziroda tervei alapján Csinglongvu faluban készült el az a kapszulahotel és könyvtár, amely nemrégiben elnyerte a Dezeen építészeti díját az év szállása, belsőépítészeti projektje, és rövid tartózkodásra készült belsőépítészeti projektje kategóriában - adja hírül az insider.com.

Forrás: ateliertaoc.com

Az épület könyvesbolt, könyvtár és hostel hibridje, melynek hatalmas bambusz könyvespolcain több mint 30.000 könyv található, ezek között pedig 20 apró kapszulaszoba rejtőzik, ahol összesen 20 vendég szállhat meg: az egyik oldalon a férfiak, a másik oldalon a nők, és mindkét oldalon közös fürdőszoba található. Az 1, 3 méter magas kapszulaszobában csak egyetlen matrac fér el, de vannak polcok és akasztók is, a poggyászt és a nagyobb tárgyakat azonban szekrényekben kell tárolni.

Az épület üvegfalakkal és tetőablakokkal, valamint 24 méteres belmagassággal rendelkezik, ennek köszönhetően a tér világos, tágas és hívogató, ugyanakkor a macskakőre emlékeztető padló és a döngöltföld-falak szabadtéri hatást keltenek. A könyvtárban kialakított utakkal, olvasóterekkel, rövid lépcsőkkel és éles fordulókkal szintén a kinti tájat, a kanyargós hegyi utakat igyekeztek szimulálni.

Forrás: ateliertaoc.com

Az épület eredetileg népies stílusú ház volt, ahol korábban a falu vezetője lakott. Korábban két felújításon esett át, az egyik a 60-as években, a másik pedig a 70-es években történt. A hotellé alakítás 2018 októberében kezdődött és 10 hónapig tartott. További képet az iroda oldalán láthatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek