Remek darabokért idén nyáron is beülhetünk a szegedi Dóm tér színpada elé

  Több változást is bejelentett 2021-es évadával kapcsolatban a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az ország legnagyobb szabadtéri színházának műsora a járványhelyzet miatt módosul, és bár három korábban meghirdetett darab elmarad, számos új, nagyszabású produkcióval készülnek a 90. évfordulóra, tájékoztatta szerkesztőségünket a fesztivál szervezője.

  A közlemény Barnák László, főigazgatót idézi, aki elmondta, hogy a pandémia és a bizonytalan pályázati támogatások miatt a fesztivál módosítja a repertoárját, így a Dóm téri darabok közül a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-vígjáték, az újszegedi színpad produkciói esetében pedig Verdi Traviata-ja, valamint a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett is kikerül a 2021-es műsorból.

  Így az idén 90 éves szabadtéri játékok rendezvénysorozata június 24-én az Ajándékkoncert szimfonikus zenekari koncerttel indul, melyhez látványos vizuális meglepetést is ígérnek a nézőknek. Július 17-én és 18-án Puskás Ferenc, minden idők legismertebb magyar sportolójának életét és az Aranycsapat történetét feldolgozó produkció, a Puskás, a musical érkezik a Dóm térre. A monumentális előadásban mások mellett 22 színész, 30 gyerekszínész, 60 táncos és artista szerepel, a látványt pedig tűzijáték és LED-fal is fokozza a hatalmas színpadon. Július 23-án koprodukcióban az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttessel, TÁNC-ÜNNEP címmel néptánc produkció látható.

  Változik a műsor az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is

  A különleges atmoszférájú játszóhelyen a Játékszín Kölcsönlakás című vígjátékával indul az évad július 9-én és 10-én, majd július 23-án és 24-én Mozart népszerű vígoperája, a Szöktetés a szerájból látható, a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében. Augusztus 19-én és 20-án a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje kerül színre. 

  Tavaly ősszel hatalmas sikert aratott az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Dumaszínház humoristájának önálló estje, így a vezetőség úgy döntött, idén a hazai stand-up comedy újabb két sztárja, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám érkezik egy-egy estére a ligetbe – fogalmaznak a közleményben.

  A tágas Dóm téren elhelyezett színpad és nézőtér szerves részét képezik Szeged nyári városképénekForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

  A Szegedi Szabadtéri Játékok korábban meghirdetett produkciói azonban továbbra is műsoron maradnak, így a Szirtes Tamás rendezte Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera, majd a soul- és diszkódallamokkal fűszerezett Apáca show című musical, Szente Vajk rendezésében, és minden idők egyik legnagyobb musicalklasszikusa, a West Side Story is megelevenedik a Dóm téren Alföldi Róbert rendezésében. Az újszegedi színpad műsorán változatlanul látható majd a Scapin furfangjai című Moliére-komédia Herczeg T. Tamás rendezésében.

  Az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltása a mai nappal megkezdődött. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a nézőknek ezen a weboldalon és személyesen, a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában is lehetőségük van visszaváltani a belépőket, melyek határideje az egyes előadások eredeti dátumát követő nyolcadik nap. Részletes információk a nyári fesztiválról ezen az oldalon olvashatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek