Mindig van kiút – erre emlékeztet a Lengyel Filmtavasz programja

  A Lengyel Intézet május 6. és 10. között a lengyel filmművészet öt olyan lebilincselő alkotásával várja a filmrajongókat, amelyek tudatosítják bennünk, hogy még a legdrámaibb helyzetekben sem szabad elveszítenünk a hitünket és a reményt. Soha ne add fel a reményt, minden helyzetből van kiút! – ez a 27. Lengyel Filmtavasz mottója, amelyet idén online formában rendeznek meg, írják a szervezők, honlapjukon.

  A Lengyel Intézet az első 500 néző számára ingyenes mozizást biztosít. Az ingyenes jegy jegyfoglaláson keresztül igényelhető, melyre ezen a linken van lehetőség.

  Magyarországon először lesz látható Jan Holoubek 25 év ártatlanság (25 lat niewinno¶ci) és Piotr Domalewski El innen (Jak najdalej st±d) című alkotása. Előbbi egy igaz történeten alapuló thriller, amely a 25 év börtönbüntetésre ítélt 23 éves férfi, Tomasz Komenda kálváriáját mutatja be, akit egy fiatal lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért ítéltek el.

  27. Lengyel Filmtavaszscreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=HwxR18Xrkgc&t=4s&ab_channel=BudapestFilmZrt.

  Az El innen című vígjáték már a 17 éves Ola, egy kisvárosi lázadó tini története, aki saját autóról és nagyobb önállóságról álmodozik. Rég nem látott, Írországban dolgozó apja halálának hírére egyedül indul el az ismeretlen országba, hogy megszervezze a holttest hazaszállítását. A megpróbáltatásokkal teli úton közelebb kerül a már halott apjához, és az élethez való viszonya is radikálisan megváltozik.

  De univerzális mondanivalójuk és magas művészi kvalitásuk miatt három korábban már bemutatott alkotás is helyet kapott a programban. Łukasz Palkowski A legjobb (Najlepszy) és Janusz Kondratiuk Kutya-macska barátság (Jak pies z kotem) filmjei már népes magyar rajongótáborral rendelkeznek. Stefan Wyszyński bíboros születésének 120. és halálának 40. évfordulója alkalmából Teresa Kotlarczyk A prímás – 3 év Stefan Wyszyński bíboros életéből (Prymas. Trzy lata z tysi±ca) című megrendítő alkotása is a program része.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!