Három elgondolkodtató alkotást láthatunk a népszerű filmnapokon

  A vírushelyzetre való tekintettel a Toldi Távmoziban rendezik meg online az 5. Szlovén Filmnapokat. A május 6-8. között tartott eseményen a három este során 3 kritikailag is elismert, kortárs alkotást nézhetnek meg az érdeklődők.

  Forrás: Szlovén Filmnapok / Press

  A magyar közönség az ország bármely részéről elérheti majd a Frenk vagyok című filmet, amiben Katarina Cas, aki Martin Scorsese filmrendezővel is forgatott már, briliáns alakítást nyújt. De láthatjuk majd Szlovénia Oscar-nevezett filmjét A gesztenyeerdők meséit is, mely a 2019-es Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert, illetve a Féltestvér című filmet, ami a 2019-es Karlovy Vary Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik, a jegyelővétel pedig április 29-én indul - olvasható a sajtóközleményben.

  Röviden a három alkotásról

  Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotásában, a címszereplő Frank gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frank megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Franket szerette.

  Szlovénia Oscar-nevezettje, Gregor Bozic költői szépségű filmje, A gesztenyeerdők meséi a második világháború után játszódik, mikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból.

  Damjan Kozole a 2019-es Karlovy Vary Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvér című filmjének középpontjában is egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!