Három elgondolkodtató alkotást láthatunk a népszerű filmnapokon

A vírushelyzetre való tekintettel a Toldi Távmoziban rendezik meg online az 5. Szlovén Filmnapokat. A május 6-8. között tartott eseményen a három este során 3 kritikailag is elismert, kortárs alkotást nézhetnek meg az érdeklődők.

Forrás: Szlovén Filmnapok / Press

A magyar közönség az ország bármely részéről elérheti majd a Frenk vagyok című filmet, amiben Katarina Cas, aki Martin Scorsese filmrendezővel is forgatott már, briliáns alakítást nyújt. De láthatjuk majd Szlovénia Oscar-nevezett filmjét A gesztenyeerdők meséit is, mely a 2019-es Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert, illetve a Féltestvér című filmet, ami a 2019-es Karlovy Vary Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik, a jegyelővétel pedig április 29-én indul - olvasható a sajtóközleményben.

Röviden a három alkotásról

Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotásában, a címszereplő Frank gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frank megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Franket szerette.

Szlovénia Oscar-nevezettje, Gregor Bozic költői szépségű filmje, A gesztenyeerdők meséi a második világháború után játszódik, mikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból.

Damjan Kozole a 2019-es Karlovy Vary Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvér című filmjének középpontjában is egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek