Öttonnás medált kapott a szaúdi főváros lyukas felhőkarcolója

A szaúdi főváros egyik legmagasabb felhőkarcolója, a Kingdom Tower, attól különleges, hogy felső harmadában egy hatalmas lyuk tátong, mely lekerekített V formájával épp olyan, mint egy merész női dekoltázs. Ezt az asszociációt erősíti egy belga művész Koert Vermeulen fényinstallációja, mely csillag alakjával nyaklánchoz hasonlóan függ a V-alakban.

A gyémánt medálra emlékeztető csillag, melyről a Designboomon olvastunk először, éjszaka villódzásba kezd, mely a csillagok születésének és kihalásának szimulációja. A fényinstalláció percenként 3 billió évet jelenít meg. Az alkotás egy fényfesztiválra készült, amelynek keretében az „egy ég alatt" témakörében készült fényinstallációkkal világítják meg a szaúdi főváros egét.

Rijád, Kindom Towerscreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=70_5uGwNXAI&t=86s&ab_channel=ACTLD

A spiritualitásban a csillagok a jót és az igazságot jelképezik, magyarázza a tervező cég honlapján. A legtöbb nagy vallásban a csillagok jelképezik azokat az égitesteket, amelyek a szellemi világban fénylenek, ragyognak. A csillagok fénysugarakat bocsátanak ki légkörünkbe, közvetítve a szolidaritást és az őszinteséget, mely az örökkévalóságig ragyog. A csillagok univerzális összekötő kapcsok, harmóniát és egységet hoznak világszerte, emlékeztetnek arra, hogy mindannyian egy ég alatt vagyunk, írják a tervezők.

A medál amilyen könnyednek tűnik messziről, olyan masszív darab: öt tonna súlyú, hogy a legvadabb sivatagi szeleket is kibírja. 317 darabban szállították repülővel Rijádba, és ugyanígy darabonként vitték fel a legfelső emeletekre az összesen 520 méter hosszú, LED szalagból összerakott szerkezet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek