Luxusnyaraló-paradicsom épül az érintetlen szaúdi szigeteken

A londoni Uborkának is csúfolt irodaházról (The Gherkin) ismert Foster + Partners építésziroda legújabb projektje önmagához híven excentrikus.

Most egy nyaralóparadicsom tervén dolgoznak, aminek különlegessége, hogy a vízből gólyalábakon kiemelkedő lakosztályokból áll, melyek egy kör mentén kapcsolódnak egymáshoz. A szaúd-arábiai szigetre épülő hotel a The Red Sea Project, azaz Vörös-tenger projekt keretében épül, amelyet tervezői a "világ legambiciózusabb és legizgalmasabb turisztikai és vendéglátóipari projektjének" neveznek. A turisztikai komplexum több mint 90 érintetlen szigetből álló szigetcsoport, mérföldekre kiterjedő sivatag és drámai hegyek által meghatározott területen épül, a tervezők ígérete szerint fenntartható módon.

The Red Sea Projectscreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=cZ_HzivTrmM

Ennek a hatalmas turisztikai komplexumnak a része lesz brit Foster + Partners vízen épülő hotele, tudtuk meg a Dezeentől. A szálloda egy sor gólyalábakon álló lakosztályból áll, amelyek egy kör alakú út mentén kapcsolódnak egymáshoz a víz felett. A tervezők nem sok részletet osztottak meg, de a vizualizációk alapján az egyes szigeteken éttermek, ülőhelyek is épülnek majd, sok-sok növénnyel és fából készült árnyékoló tetőkkel.

A Vörös-tenger projekt környezettudatos megközelítésével összhangban a Foster + Partners is arra törekedett, hogy minél kevésbé avatkozzon be a természetes környezetbe. A tervezés során a legfőbb kérdés az volt, hogyan lehet embereket eljuttatni olyan helyekre, ahol még senki sem járt, anélkül, hogy bármi is károsodna - mondta Gerard Evenden, a Foster + Partners stúdióvezetője a Dezeennek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek