Miniatűr babaház-kiállításon mutatkoznak be a brit művészet nagyjai

  Június 26-án nyílik a Masterpieces in Miniature: The 2021 Model Art Gallery (Miniatűr mesterművek: 2021-es modellgaléria) című kiállítás a nyugat-sussexi Chichesterben található Pallant House Galériában. A tárlaton 34 kortárs brit művész, többek között Damien Hirst, Magdalene Odundo, Fiona Rae, Pablo Bronstein és Rachel Whiteread elmúlt években készült művei lesznek láthatók, szobrok, kerámiák, fotók és festmények. A kiállításon belül külön szobát kap John Akomfrah miniatűr installációja.

  Forrás: pallant.org.uk/The 2021 Model Art Gallery/Wright & Wright

  A kiállításon két korábbi modelltárlat is helyet kap majd, a Thirty Four Gallery és a Model Art Gallery 2000 kiállítása. A felsorakozó tárgyak az egyfontos érme nagyságától a 20 centiméteresig terjednek, és a három kiállítás együtt olyan időkapszulát képez, amely a brit művészet 80 évét mutatja be. Az elmúlt évszázad legismertebb művészeinek miniatűrjei kapnak helyet, például Maggi Hambling 9 centis aktja, Edmund de Waal 2 centis, arany peremű porcelánedénye, Damien Hirst 13 centis festménye, Lubaina Himid 1,5 centis kollázsa és egy hajó 15 centis krétarajza, Tacita Deannek köszönhetően. Az említett művek a galéria honlapján láthatók - adja hírül a lonelyplanet.com.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!