A világ egyik legismertebb fesztiválja helyett látványos virtuális koncertet szerveznek

Az esemény szervezője látványos műsort és különleges vendégművészek fellépését illetve közreműködését ígérte a május 22-re tervezett, élőben közvetített műsorban, amit az idén is elmaradó Glastonbury fesztivál helyett hoznának össze. Az olyan előadók, mint a Coldplay, Damon Albarn, Jorja Smith, Kano, Haim és Wolf Alice, a fesztivál színhelyén felállított színpadokon zenélnek majd. "Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül" - fogalmazott a szervező a BBC News cikkében.

Forrás: marietta peros / Shutterstock.com

A műsort Paul Dugdale rendezi, aki korábban Ariana Grande és Taylor Swift világkörüli turnéiról forgatott filmet a Netflixnek. A műsorszámokat vendégművész narrátorok kötik majd össze, akiknek személyét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A virtuális műsorra már árulják a jegyeket, és a főszervező reméli, hogy a nézők a kanapéról is át tudják majd élni azt az élményt, amit az online fesztivál nyújtani szeretne. A jegybevétel egy részét jótékony célra fordítják, emellett a befolyt összeg a szervezők szerint a fesztivál 2022-es visszatérésében is segít.

A Glastonbury fesztivál volt az első a könnyűzenei rendezvények sorában, amelyet 2021-ben töröltek a brit fesztiválnaptárból.

A rendezvény szervezői közben már engedélyt kértek egy kétestés szeptemberi koncertre is, amelyet lényegesen kisebb léptékben szerveznének meg, mint a kétszázezer látogatót vonzó somerseti fesztivált. A szervezők szerint a hagyományos Glastonbury fesztivált 2022-ben tudják ismét megtartani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek