Vérbe torkolló bálról is hallhatunk a tájház hangoskönyv-sorozatában

  A Szeged Alsóvárosi Tájház új sorozatot indít, melyben a száz évvel ezelőtti paraszti életmód jobb megismeréséhez szeretné hozzásegíteni az érdeklődőket. Ehhez pedig a hajdani szegedi kötődésű Tömörkény István író-néprajzkutatót hívja segítségül, akinek írásai tökéletesen megfelelők arra, hogy az ember visszarepüljön az időben, és átélhesse milyen volt a falusi élet a 19. század végén.

  És már a hóvirág is nyílik a tájház kertjébenForrás: https://www.facebook.com/Szeged-Alsóvárosi-Tájház-335188279840337

  Mint a tájház Facebook-oldalán olvashatjuk, "Tömörkény parasztábrázolásának két fontos jellemzője van: a konkrétság és a néprajziasság. Történeteit mindig egy adott eseményhez, helyzethez, embercsoporthoz kapcsolja, így megismerhetjük milyen viszontagságokon meg át maga a néprajzkutató, ha népszámlálásra adja a fejét vagy mennyit ér a testvéri szeretet egy vérbe torkolló bál során".

  Az új sorozatban ezt a tömörkényi világot szeretnék megosztani az érdeklődőkkel, akik az első részből megtudhatják, milyen úri divatozásra adta a fejét a városi nép, és hogyan vélekedik minderről Mihály, az alsótanyai parasztember.

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek