Ámulatba ejtő fotók készültek a japán erdőkben fénylő szentjánosbogarakról

Daniel Kordan orosz fotóst mindig is lenyűgözte a természet: csodálatos felvételeket készített a Madeira-szigetek göcsörtös fáiról, Dél-Korea eredeiről, a Japán télről.

Daniel Kordandanielkordan.com/portfolio-item/japan-fireflies/

Bár mindegyik sorozata lenyűgöző, az egyik kedvencünk a szentjánosbogár-rajzás szezonjának tetőpontjn készült a Japán erdőkben. "Úgy éreztem magam, mint egy gyerek, aki először látja a karácsonyfát" - meséli az alkotó a My Modern Metnek.

"Annyira izgalmas és elbűvölő volt, mint egy varázslat. Egy adott pillanatban a szentjánosbogarak megjelennek, és villogni kezdenek. A sárga-zöld villanások halványan megvilágítják az erdőt, és néhány ezredmásodpercig titokzatos szentélyeket és álomszerű bambuszerdőt láthatsz."

A szentjánosbogarak nagyon érzékenyek az ökológiai viszonyokra, amelyek az elmúlt években nem a legkedvezőbbek nekik, így nehéz őket megtalálni. Néha csak két-három nap van, amikor felfénylenek, és erről az eseményről többnyire csak a helyi fotósok tudnak. Ha tehát valaki szeretne részese lenni a különleges pillanatnak, esetleg szentjánosbogarakat is fényképezne, érdemes a helyiektől érdeklődnie - tanácsolja a fotós. A fotókat a művész honlapján lapozhatjuk végig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek