Tetovált antik márványszobrok hevernek egy olasz kisváros főterén

Az észak-itálai Pietrasanta főterén antik márványszobor-töredékek hevernek. Ez önmagában nem is lenne annyira különleges látvány, tekintve hogy az olasz városokban megszoktuk már a szobrokat, de itt egy kortárs csavar teszi különlegessé az ismert alkotásokat. A szobrok ugyanis különféle tetoválásokat viselnek, hátukon, nyakukon, mellkasukon - ahogy az manapság divatos.

Fabio Viale, Truly, Pietrasantascreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=ofUzcvnesJ0

A szobrok az olasz művész Fabio Viale alkotásai, és a Truly, azaz Igazán című kiállítás keretében kerültek a pietrasantai Piazza del Duomora Enrico Mattei kurátornak köszönhetően, tudtuk meg a My Modern Mettől. Az alkotót elmondása szerint egy orosz tetoválóművész inspirálta, akinek a keze tele volt "furcsa" szimbólumokkal. "Nagyon kíváncsi voltam, és arra kértem, hogy rajzoljon egy szobrot" - mondta Viale a magazinnak.

Szeretem azokat a tetoválásokat, amelyek az élettel és a halállal foglalkoznak, és amelyek ősi szimbolikát használnak."

Viale nem csak egyszerűen megfesti a márványszobrai felületét, hanem tintát használ, ami beszivárog a kő pórusaiba. Igaz, a főtéren heverő legtöbb szobor tetovált, de Viale kiállításának központi figurái, amelyek a 14. századi Sant'Agostino templomban kaptak helyet, nem azok.

A három grácia szobra három, az algériai Ghardaïa városából származó nőalakot ábrázol. Mind tradicionális haikot viselnek, az észak-afrikai mohamedán nők felső ruházatát alkotó, köpenyszerű ruhadarabot. A szobrok a személyes és a vallási szabadsággal kapcsolatban vetnek fel kérdéseket - írja a magazin. A kiállításról készült fotókat a művész honlapján láthatjuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek