Egyén és közösség egymásra találása áll az építészeti filmnapok fókuszában

Idén március 4. és 13. között rendezik meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat a Kortárs Építészeti Központ szervezésében, melyre a jegyek limitált számban 1550 Ft-os áron kaphatók a Toldi Távmozi felületén.

A pandémia árnyékában idén az újrakezdés és újrakapcsolódás áll a vetített filmek középpontjában. Olyan témák lesznek terítéken, mint az egyén és a közösség újra egymásra találása, a szolidaritás, a másokkal szembeni empátia, a természettel való tudatosabb, érzékenyebb viszony, a környezetszennyezés nélküli utazás, valamint a fenntartható fejlődés víziója – írják a szervezők honlapjukon.

Az Olyan anyagból vagyunk, mint az álmaink című dokumentumfilm például az Ausztriában hosszú évek óta, de a hazánkban is egyre népszerűbb co-housing, azaz közösségi lakhatás témakörével foglalkozik. A film hat projektet mutat be 1968-tól napjainkig, melyek képet adnak arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek ebben a lakóformában.

Az Öt évszak - Piet Oudolf kertjei című film a befolyásos holland kerttervező munkásságával foglalkozik. Az Öt háztömb San Franciscóban pedig a város egyik legszegényebb környékéről szól, ahova az elmúlt években techcégek és az alkalmazottaikat kiszolgáló éttermek és üzletek települtek. A film interjúkon keresztül mutatja be a jövedelemkülönbségek és a demográfiai változások összetett kérdéseit. A KÉK honlapján további információkat találnak a programról.

Chicago, USAFree-Photos / 9089 images/pixabay
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek